Снимка: БТА

Типично за март ще бъде времето в следващите 3 дни до края на седмицата, показва прогнозата за времето на НИМХ.

Сутринта в петък ще е хладно с минимални температури между минус 2 и 3 градуса и на много места в котловините ще има условия за образуване на слана. През деня ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи.

Ще духа умерен североизточен вятър. Дневните температури ще останат между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но хладно. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 8 и 12 градуса, температурата на морската вода се покачва и вече е около 10-11 градуса.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна и Централна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0, на 2000 метра - около минус минус 5 градуса.

В събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, но ще е без валежи. Ще продължи да духа до умерен североизточен вятър. Сутринта ще е хладно, с минимални температури между минус 2 и 3 градуса, а през деня слабо ще се затопли и максималните температури ще бъдат между 12 и 17 градуса.

В неделя ще има повече облачност и на отделни места, главно в Южна България, ще превали слаб дъжд. Температурите слабо ще се повишат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase