Общ преглед

Небостъргачът "Златен век" е законен, защото има законно издадени строителни книжа, заяви директорът на ДНСК Иван Несторов на брифинг във връзка със съмненията по отношение на изграждането на небостъргача от фирма "Артекс", съобщава Investor.bg.

Според ЗУТ една сграда е незаконна, когато няма издадени строителни книжа. В случая обаче "Златен век" имал такива, но пък имало и отклонения от одобрените проверки, е констатирала ДНСК.

Все още не е ясно обаче дали законните книжа са изтекли, призна самият Несторов, като според него това ще реши Софийският административен съд, където тече проверка по жалба на сдружение "Лозенец".

Води се проверка и от прокуратурата, което трябва да установи дали разрешителното е нищожен административен акт.

"Артекс" се озова в центъра на скандала с апартаментите на властта на преференциални цени, който стана повод за 4 оставки - на правосъдния министър Цецка Цачева, на зам.-министрите на спорта и енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов, а от вчера и на председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Изявлението на компанията е във връзка с данните, че строежът на небостъргача "Златен век" на улицата "Златен рог" в столичния квартал "Лозенец" няма валидно разрешително.

Според фирмата строежът има всички необходими разрешителни и документи за сградата.

"Във връзка с появилите се неверни твърдения от последните дни относно законността на строителството на сграда "Златен век" ръководството на Артекс Инженеринг декларира, че проектът се изпълнява изцяло в съответствие с действащото българско законодателство и притежава всички необходими действащи законови документи", категорични са от компанията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар