Под мотото "Аз нямам какво да крия" и зареден с енергия от сцената и разкрепостения сюжет на спектакъла "Развратникът", Ириней Константинов посрещна 70-ия си рожден ден. Половината от тези години минават на сцената на театър "София", на който той е директор от десетилетие.

В Международния ден на театъра Константинов гостува в "България сутрин", където изрази задоволството си от факта, че публиката, посещаваща родните салони, става все по-интелигентна.

"Публиката стана по-интелигентна. След промените имахме едно разкрепостено време. Тогава всеки си мислеше, че може да прави каквото си поиска. Тогава не се обръщаше голямо внимание на възпитанието на младите, които влизат в салона. Реакциите на публиката бяха като на стадион, като на дискотека. Лека полека това се промени и аз съм много щастлив от този факт. Все още имаме някои проблеми с телефоните, които звънят, но и те ще изчезнат", заяви директорът на театър "София".

Той също така разкри, че зрителите вече свикнаха с идеята, че ходенето на театър може да погали душата и да ѝ помогне да се зарадва.

"Театърът може да накаже, да помилва, да разсмее. Най-голямото удоволствие е да управляваш зала с 200-300 души пред себе си. Актьорът може само с поглед, глас и движения да коригира настроението на хората. Хората вече разбират, че могат да погалят душата си като ходят на театър. Това е смисълът на нашата работа. Театърът няма нужда да има свой ден. Всеки ден е ден на театъра", разясни Константинов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase