Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR

Видео 26.03.2019

Родители от Лом на бунт заради некачествен ремонт за милиони

Пост за некачествен ремонт във Facebook на млада майка от Лом предизвика спешна проверка на местната власт. Ремонтът е за над половин милион лева и се прави в детската градина, която посещава детето ѝ.
Още по темата


Снимките предизвикаха възмущение и остри коментари срещу местната власт, а ден по-късно публикацията беше изтрита от мрежата.

Екип на Bulgaria ON AIR все пак реши да провери на място. По думите на майката, са вложени 900 хил. лева за ремонта. На снимките се вижда ясно некачествено изпълнената работа.

Детска градина "Снежанка" бива затворена за ремонт още през лятото на 2018 г. Оттогава родителите водят децата си в детско заведение в другия край на града.

Детето на Бойка от Лом също е посещавало детската градина. Тя каза, че се е натъквала на дефекти в ремонта много отдавна.

"Съвсем скоро след като оградата беше измазана се оказа поизжулена отвън. Доста по-рано трябваше да се пренесем в детската градина. Все още обаче сме принудени да посещаваме алтернативната такава", сподели тя.

Постът на възмутената майка обаче от миналата седмица вдигна на крак местната власт.

Общината в Лом е дала срок на фирмата изпълнител да отстрани всички констатирани нередности до 31 март.
 

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 3 месеца

И аз съм от малък град и тука бабичките избират един кмет дето харчи пари само за кебапчета и заря, от години няма една асвалтирана улица или някакъв друг ремонт. Жалка работа.

9

Анонимен

преди 3 месеца

Трябва да се оплакваме, иначе няма да стане. Тука е пълно с мошеници и мърлячи, които искат да вземат едни бързи пари.

8

Един от Северозапада

преди 3 месеца

Да позная ли от първия път, към коя партия гравитира фирмата, извършила ремонта, и дали си е дала комисионните нагоре, преди да започне ремонта?
От къде мислие, че са парите за апартаментите им? Цецка Цачева признава, че няма търговски дружества, как е спечелила от една заплата толкова пари? Би трябвало да е получавала тая даплата 40-50 години поне. На където се обърнеш не смърди, а направо вони на гербавщина...