Снимка: БТА

Управляващите сътвориха виц. Така политологът Първан Симеонов коментира амнистията за дълговете на вероизповеданията и промяната след последвалото обществено недоволство.

Още по темата
Според него действията на ГЕРБ са провокирани от усещането, че системно бъркат във важно политическо качество – да чуваш общественото мнение. Въпреки това от партията показали, че могат да поправят подобни проблеми.

"Това беше стъпка към увеличаване контрола и наблюдението върху дейността на вероизповеданията у нас, което е смислено и разбираемо, но не се прави така в чисто комуникационен план. В дните, когато се говори за данъчни, които под прикритие са играли хоро и се споменават суми като 1,50 лв., да кажеш опрощаваме 8 млн. лв. задължения - това е готов виц", коментира политологът пред Радио "Фокус".

По думите му подобно нещо могат да направят хора, които нямат представа от пиар или подценяват българското общество.

"Отдавна е доказано, че в съвременната политика, в нашата част от света, понякога най-опасното е просто да допускаш грешки. ГЕРБ е отборът, който води мача, води с резултата и в такава ситуация е достатъчно да не позволяваш да ти отбележат гол, но за сметка на това ГЕРБ си вкара два автогола за последния един месец – единият беше с преференциите и другият с амнистията на дълговете на вероизповеданията. И това се дължи на това увличане, че всичко е наред и че те водят в резултата", смята Първан Симеонов.

Според него случващото се не е нищо ново за последните десет години, но разликата е, че тогава ГЕРБ е била в по-изгодна позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase