Снимка: БТА

Сега трябва да сме готови на сценарий сделка да няма. Това написа премиерът Бойко Борисов в профила си във Facebook по темата Брекзит.

Още по темата
ЕС положи много усилия и време по сделката за излизане на Великобритания и си свърши работата, смята премиерът ни. 

След като вчера планът на премиера Тереза Мей за Брекзита повторно бе отхвърлен от депутатите, днес Камарата на общините трябва да гласува по предложението Великобритания да напусне ЕС на 29 март без споразумение.

Освен сценария за Брекзит без сделка другите теоретични варианти са удължаване на срока за напускане на ЕС, произвеждане на нови парламентарни избори в Кралството, опит за трети парламентарен вот по споразумението с ЕС или даже насрочването на нов референдум.

На гласуването тази вечер се очаква депутатите да се обявят против Брекзита без сделка, предаде БТА. А утре е предвидено да гласуват по предложението Лондон да поиска от Брюксел отлагане на датата на раздялата.

 

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 4 месеца

Всичко е точно защото Винету така каза .Пък в Англия на никой не му дреме в ЕС ли е или не.При двата варианти прокарва американските интереси.

34

Гербераст - комунист

преди 4 месеца

Тиквопитекът оправи западните балкани, беше европреЦедател, оправи ОАЕ, емирствата и Украйна, обяви, че ще има хъб и АЕЦ. Абе големец, не мога да изброя постиженията му, най - голямото му, е че живеем добре и цъФтим и връзваме. Оставка, нещастник! Не се меси и не изразявай мнения за държави, които са на светлинни години пред нашата. А извинявай, БСП, президентът и Путин са ти виновни.

33

Свобода за Бойко

преди 4 месеца

никакава оставка от тия компири, Оставка означава да си изуят потурите и без да са обрисват в клекнала стойка да артисат екситните си радости като животински маркери за собственна територия.Затвор за тия позволили да измамят лидери, администрацията, полицейските служби и народите на Европейската Уния.Да си екзитват акото в шепите на най-близките си.В никакъв случаъ това не късае Борисов.Той бе използван от Плевналиев.С добрината и честността му Борисв бе лашкан да решава проблемите направен друг