Снимкa: Reuters, архив

Днес на официално двудневно посещение у нас пристига министър-председателят на Русия Дмитрий Медведев. Визитата е по покана на премиера Бойко Борисов.

Визитата на руския премиер ще започне с церемония по официалното му посрещане от премиера Бойко Борисов на пл. "Св. Александър Невски" в София, след което председателят на руското правителство ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния войн.

Още по темата

Премиерите Борисов и Медведев ще проведат разговор на четири очи в сградата на Министерския съвет, последван от пленарна среща на двете делегации. Основните теми, които ще бъдат обсъдени между българската и руската страна, са свързани със сътрудничеството в енергетиката, икономиката и туризма.

Президентът Румен Радев ще приеме днес на "Дондуков" 2 министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев. Държавният глава и гостът ще разговарят на четири очи, след което са предвидени пленарни разговори на двете официални делегации.

Във вторник, 5 март, министър-председателите Бойко Борисов и Дмитрий Медведев ще открият Българо-руски бизнес форум в областта на туризма.

От 1993 година досега е имало три официални или работни посещения на премиерите на Русия в България и 11 визити на български министър-председатели в Москва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase