Денят, в който празнуваме 141 години от Освобождението на България, отново подтикна стотици българи на поход към връх Шипка.

И този път минусовите температури и дългото ходене не спряха ентусиастите. Цветомир, който е там с дъщеря си, сподели пред Bulgaria ON AIR, че за него това е най-доброто място, на което можеш да се заредиш с патриотизъм.

Дъщеря му има точна представа какви са били българските опълченци - смели, горди, че са българи и не са се интересували от себе си, а са искали да бъдем свободни.

Дружество "Традиция" осигури почетен караул на връх Шипка, а пременени в носии от времето на войната дойдоха и "Трио Калина".

На връх Шипка беше и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Най-важното е да ни обединява любовта към България и гордостта от това, че имаме такава история. Нашата свобода е върху костите на толкова много български, руски и румънски опълченци. Тя е извоювана не само на този връх, но и през годините назад. Нека бъдем горди, нека бъдем обединени и нека забравата никога да не ни настигне", коментира Караянчева пред репортер на Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase