Снимка: Bulgaria ON AIR

Натоварен трафик се очаква днес заради предстоящите три почивни дни около 3 март. В същото време влиза в сила и нов режим, според който КАТ вече няма да спира и да отбива ТИР-ове, а шофьорите ще трябва да се самоконтролират. Ако забраната не бъде спазена те ще бъдат глобявани.

За празника транзитното движение през прохода Шипка ще се пренасочва към Прохода на Републиката, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

За тържествата на връх Шипка по случай Националния празник на България от 22.00 ч. на 2 март до 18.00 ч. на 3 март ще бъде ограничено двупосочното транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход по пътя Габрово - връх Шипка - Казанлък. Трафикът ще се насочва през Прохода на Републиката по маршрута Русе - Велико Търново - Дебелец - Проход на Републиката - Гурково - Казанлък и обратно.

Шофьорите от област Габрово и пътуващите от северозапад могат да ползват маршрута Габрово - Трявна - Белица - Вонеща вода - Проход на Републиката и обратно.

За област Стара Загора движението ще преминава към Прохода на Републиката по маршрута Калофер - Казанлък - път II-55 - Гурково - Проход на Републиката - Велико Търново и обратно, като пренасочването ще става при пътен възел "Мъглиж".

Подробна информация можете да намерите в сайтовете на общините Габрово и Стара Загора.

През почивните дни от КАТ ще проверяват за неправоспособни водачи зад волана, както и за шофьори, управляващи МПС под влиянието на алкохол или наркотични вещества, съобщиха от полицията за Bulgaria ON AIR.

По повод тържественото честване на Националния празник 3 март се въвежда организация на движението и в центъра на София. Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането до приключване на мероприятията по ул. "Аксаков" между ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Дякон Игнатий".

От 08.00 ч. до 12.30 ч. на 3 март забраната се отнася за районите на ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски"; ул. "Московска" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски"; ул. "11-ти август" между бул. "Княз Ал. Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски"; ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски".

От 14.00 ч. до 20.00 ч. на 3 март се забранява движението, престоят и паркирането по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски"; по ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски"; по ул. "Аксаков" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски"; по ул. "Цар Шишман" между ул. "Славянска" и пл. "Народно събрание"; по ул. "6-ти септември" между ул. "Славянска" и бул. "Цар Освободител"; по ул. "Хаджи Димитър" между бул. "Васил Левски" и ул. "Цар Шишман".

От 11.30 до 12.30 ч. на 3 март се въвежда същата забрана и по ул. "Леге" между ул. "Съборна" и пл. "Атанас Буров".

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите осигуряващи мероприятията и за района, в който ще се състои тържественият концерт до неговото приключване. Забраната е за ул. "Аксаков" между ул. "Г. Бенковски" и ул. "Дякон Игнатий" и за паркинга на пл. "Кн. Александър I", в забраната не са включени местата в режим на платено паркиране "служебен абонамент".

От 14.00 ч. на 2 март до 21.00 ч. на 3 март се въвежда забрана и за северозападната дъга на пл. "Св. Ал. Невски" между ул. "Оборище" и ул. "11-ти август", закриват се за същия период и базарите за художествени произведения. Забрана за влизане и паркиране има и на паркинга на пл. "Николай Гяуров" от 07.00 ч. до 12.30 ч. на 3 март.

От 07.00 ч. до 21.00 ч. на 3 март се въвежда забрана и за паркингите на пл. "Народно събрание"; на пл. "Св. Александър Невски"; на ул. "Оборище" между ул. "Г.С. Раковски" и бул. "Васил Левски".

От 20.00 часа до приключване на мероприятието на 3 март се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между ул. "15-ти ноември" и ул. "Г. С. Раковски", движение там може да се извършва само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase