Снимка: Bulgaria ON AIR

Все още не са задържани младежите, пребили 15-годишно момче в София. Инцидентът стана в събота, в столичния квартал "Зона Б -18". Момчето е в "Пирогов" със съмнения за комоцио. Нападнали са го младежи с маски, виждали са се само очите им. Бащата на пострадалото момче Желяз Турлаков е подал жалба в столичното Трето РПУ.

От МВР заявиха, че няма данни инцидентът да е свързан с пререкания между спортни фенове. В трето районно вече са разпитани няколко души, чиято съпричастност към деянието се изяснява.

Още по темата

От ефира на "България сутрин" Турлаков обясни, че по време на боя е имало очевидец, който се е намесил, за да бъде спрян и призова този свидетел да се свърже с него, за да помогне за разкриването на извършителите на нападението.

"Пред входа даже го чакат двама, които му задават въпроса - ти ли си, по име, което значи, че те са знаели кого да чакат", разкри бащата на момчето.

Желяз Турлаков е категоричен, че нападението над сина му е извършено от футболни привърженици, които обаче се занимават и с организирани нападения.

"Аз съм убеден за себе си, въпросът е да се докаже. Аз знам със сигурност, че това са представители на няколко от тези фракцийки на ултраси. Това са такива фракцийки крайни, които се изживяват като някакви организирани престъпни групи и действат по поръчка", каза Турлаков пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че нападението срещу сина му е свързано с бившата приятелка на момчето и ревност от страна на друго момче.

По думите му инцидентът няма общо с футболното дерби вчера, а е продължение на друг опит за нападение срещу сина му, който самият баща е успял да предотврати.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase