Снимка: архив, БулФото

Роми искали да продадат 14-годишната си дъщеря зад граница.

Служители на Община Бургас са предотвратили извеждането на детето, съобщиха от местните управа.

Родителите от квартал "Акациите" в морския град се опитвали да извадят нов акт за раждане на дъщеря си, защото оригиналният документ бил изгубен. Той е необходим за издаването на други важни документи при пътуване зад граница и удостоверяване на родителски права.

Поведението на фамилията обаче се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване на гражданите.

Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. Тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му и поискало помощ.

След като разбират за подготвяното престъпление, служителите в администрацията сигнализират в районното полицейско управление.

Те умишлено забавят издаването на документа, който искат родителите.

Униформените пристигат за по-малко от 10 минути. При последвалата акция са задържани няколко души. По случая е образувано досъдебно производство.
 

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 месеца

Е, сега няма ли да има пак официална говорилня по новините за ПРАВАТА НА РОМИТЕ, къде е оня дето се кара с журналистите, да дойде да каже право куме в очи, че както ц*Ботев имат право на педофилия, така имат право и да си продават децата...защото това си им е заложено...и кои сме ние в някаква държавица малка, че да имаме нещо против...
Защо не продадат и дъртите, че ми писна от тях...

19

Ами на 14 години е

преди 2 месеца

Как ще я омъжат тук? Застаряла е вече.
Намерили са в чужбина балама, готов да даде пари за стара мома, защо да не се възползват хората?

18

Анонимен

преди 2 месеца

Що им попречихте,бе?