Снимка: Булфото, архив

Никой не трябва да етнизира престъпността, призова заместник-председателят на ПГ н ДПС Йордан Цонев пред Нова тв след вчерашния масов бой в Кюстендил, който завърши с убийството на 35-годишен мъж.

"Не може да говориш за цяла една общност като автор на престъпни деяния. Отдели членове, които са хванати, трябва да бъдат наказвани. В много от случаите ние виждаме как ВМРО се възползва от това и етнизира проблема и се питаме дали цената да вкарат един евродепутат няма да подпали етническата черга на България", коментира депутатът.

Още по темата
По думите му за решаването на проблема с гетата са необходими комплексни мерки и политика на държавата.

"Но не е добре при минус 10 градуса да изкараш багерите и да оставиш деца на улицата. Не смятам, че това е решаване на ромския проблем", каза още той.

След инцидента в Кюстендил евродепутатът Ангел Джамбазки призова кланът на Гольовците да бъде изселен.

"Този клан трябва да бъде изселен. От планетата Земя. Трите стъпки за решаване на циганския въпрос - циганската гета трябва да бъдат разрушени; бой, арест и затвор за дегенератите и спиране на всички социални помощи, връщане на парите от фалшивите ТЕЛК-ове", написа той във Facebook.

Думите му срещнаха както подкрепа, така и критика сред неговите последователи.

Поредната дискусия се разпали след убийството вчера сутринта в Кюстендил. Две групи се сбиха в местна дискотека, като мелето продължило и по Ларгото на града. С нож бе наръган Валери Дъбов, който почина от раните си, а тази сутрин се е предал в полицията смятаният за извършител 19-годишен ром, с прякор Гучи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase