Кадър: Bulgaria ON AIR

Защо не минаха предложенията на левицата за промени в Изборния кодекс? Нито едно предложение на БСП не мина в парламента.

"Нищо ново под слънцето. Кога ли пък е минавало наше предложение в това правителство? Това е проблем за легитимността на изборите. Първо имаше одобрени 1000 машини за гласуване, после се коментираха някакви други числа. ГЕРБ имаше достатъчно време да ги въведе тази машини. Борим се недействителните гласове да спрат. Машинното гласуване е стъпка към едни по-легитимни избори. У нас те са опорочени", категоричен е депутатът от БСП Филип Попов.

"Тази машина за гласуване няма връзка с интернет. Големи манипулации се правят при отчитане на вота. Твърдението на ГЕРБ, че 6 месеца преди изборите не се правят промени, е цинизъм. ЦИК има задължение да поддържа публичния регистър – досега нищо такова не е направено. ГЕРБ не приемат нашите предложения, защото се страхуват", отбеляза той в "Денят ON AIR".

Според негоа пълното премахване на преференцията в бюлетината е следващата стъпка в налагането на диктатура.

"Новият състав на ЦИК нямало да има време да се обучи – това е абсурдно. Тогава да не избираме нов парламент – този е обучен. Законите са императивни, не пожелателни", подчерта Попов пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase