Видео 12.02.2019

Дарения за пет болници от Теофана фон СаксенПет болници в страната получиха дарения от принцеса Теофана фон Саксен - в Перник, Стара Загора, Сливен, Тетевен и Велико Търново.

Тя е с български корени. Дъщеря е на Петър Аладжов, директор на Българска търговска банка и върховен комисар на стопанството по време на Втората световна война.

Принцеса Теофана фон Саксен преоборудва с болнични легла шест отделения на държавната болница в Сливен.

Петдесет и две хидравлични легла и двайсет шкафа са доставени в МБАЛ "Иван Селимински“ от частна болница в Берлин, разказва Bulgaria ON AIR.

Теофана фон Саксен сподели пред телевизията, че дарението е на стойност около 230 хил. евро.

Саксонската принцеса с български корени се занимава с хуманитарна и благотворителна дейност от 30 години насам. Благодарение на нейните усилия до момента в България са доставени общо 3 хиляди болнични легла, пренесени със седемдесет ТИР-а.
 

Коментари Напиши коментар

16

РЕФОРМА

преди 5 месеца

"Теофана фон Саксен сподели пред телевизията, че дарението е на стойност около 230 хил. евро"
Ох, пак журналистите неграмотни.
Оборудването е втора употреба и Теофана фон Саксен, ясно каза че ако беше ново оборудване, стойността щеше да бъде около 230 хил. евро.

БРАВО НА ДАРИТЕЛКТА!
Дано да има повече такива хора, а най-добре би било системата на здравеопазването РЕАЛНО ДА СЕ РЕФОРМИРА. Тогава дарители няма да са нужни....

15

До 11

преди 5 месеца

Това може да го напише само жизнерадостен пубер не помирисвал болнично отделение и незнаещ ,що е то -БОЛНИЧНО ЛЕГЛО ,бъркайки го явно с това в дома си.Да не ти дава господ дете ,да разбереш на практика какви и колко са му функциите.Тогава ще проумееш че точно този жест не е ,,каца без дъно". Това не е като да се дават пари ,които не се знае къде отиват,а нещо дефицитно, нужно и функционалноЧедо,чедо ,изказваш се на слабо време.

14

Анонимен

преди 5 месеца

Поклон пред принцеса Теофана фон Саксен! Толкова се радвам, че тя има и българска кръв! Благородна принцеса с благородна душа!