Снимка: архив Bulphoto

Видео 11.02.2019

Ромски проблеми има, концепция има, но противници – много!

Задължително е да има обсъждане на концепцията за промени в политиката за интеграция на ромския етнос, представена от министър Каракачанов. Именно затова и текстовете бяха публикувани в публичното пространство. Хората имат право да изразят мнението си. Това заяви в студиото на "България сутрин" заместник-председателят на ВМРО и Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки посочи, че трябва да има обсъждане на мерките и затова текстовете са публично публикувани, за да може хората да ги прочетат и да кажат мнението си.

"По-смешното е, че повечето от коментаторите не са ги чели, част от тях не могат и да четат за съжаление", посочи Джамбазки.

Евродепутатът подчерта, че ромски проблем в България има и той трябва да бъде разрешен в най-скоро време. Страната ни дори била закъсняла с предприемането на действия за това.

Не на такова мнение се оказа бившият депутат от ДПС Александър Методиев. Пред Bulgaria ON AIR той бе категоричен, че въпросната концепция е противоконституционна.

"Този документ е вид популизъм. С него се нарушават чл. 6, ал. 1 и ал. 2 от Конституцията, които гласят, че всички хора се раждат равни по достойнство и подобни предложения изобщо не бива да се правят", каза той.

Методиев посочи, че е чел концепцията и няма нито една точка, с която да е съгласен, защото това е популистки документ.

"ДПС не са съгласни с тази идея, защото те са най-големия бенефициент от циганските махали", настоя пък Ангел Джамбазки.

Има ли резон в предложенията на Каракачанов, ще се реши на коалиционен съвет. От ромската общност пък настояват за оставката на вицепремиера Каракачанов.

Предложенията на ВМРО включват спиране на помощите при отказ за започване на работа, ако децата не ходят на училище или ако се демонстрира висок стандарт на живот.

Предложението, което пък предизвика най-много спорове, е това за контрол на раждаемостта.

Коментари Напиши коментар

47

до 51

преди 5 месеца

и следвайки тая концепция - германия се превърна в руини

46

Анонимен

преди 5 месеца

и аз съм против !
И нямам нищо общо с дпс.
просто не съм почитател на вижданията и методите на хитлер . Единственният им резултат е че ликвидираха Германия.

45

КРИТИ Един от наро

преди 5 месеца

Катаджиите глобяват ли?ГЛОБЯВАТ !!!!!! ТОГАВА ЗАЩО ВАС,КС,ВКС,ВСС ,ЕСПЧ НЕ ГЛОБЯТ ЛИЧНО ПРЕМИЕРА И МИНИСТРИТЕ,ДЕПУТАТИТЕ,ПОЛИЦАИ,ПРОКУРОРИ ,СЪДИИ ЗА НЕСВЪРШЕНА РАБОТА-ЛИЧНО ПО ПЕТ ЗАПЛАТИ ЗА ТРИ ГОДИНИ.СТАНЕ ЛИ ,НЯМА ДА ИМА ПРОБЛЕМ.