Снимка: Bulgaria ON AIR

Проектът ни "Възраждане" - една национална програма за връщане на българи от Украйна и Молдова, ще струва 200 милиона лева. Той има реална възможност да върне у нас 100 хил. българи от Западните покрайнини, каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че вече е имал среща по темата с премиера Бойко Борисов и с финансовия министър Владислав Горанов.

"Идеята не е да внасяме работници, а да потърсим механизъм за устойчиво заселване на българи у нас, които живеят в Украйна, Молдова и Западните покрайнини, говорим за хора с квалификация. Проектът включва заселване в изостанали райони. Това ще се отрази и на икономиката ни, и на демографската криза. За да сработи, ще са нужни между 3 и 5 години", смята той.

Димитров обясни, че за целта са започнали картографиране на вакантните работни места в страната, както и опис на изоставените къщи в населените места, собствениците им и цената, на която могат да бъдат закупени имотите.

За връщането на 15 000 семейства годишно това би струвало около 200 млн. лв, допълни синдикалистът.

Средната работна заплата в България в момента за тях е атрактивна, каза още Димитров.

Целият разговор гледайте на сайта на Bulgaria ON AIR.

 


 

Коментари Напиши коментар

165

Анонимен

преди 2 години

уникално тъ.па идея от човек без трудов стаж ... само не разбрах иска да краде по 200 млн на година или само вендъж ще ги откраден

164

Възмутен

преди 2 години

Крайно време е да се спрат държавните дотации на тези измислени синдикати. Да се издържат от членски внос и тогава да видим каква песен ще пеят или дали изобщо ще могат да съществуват. Да насочат вниманието си към кодекса на труда, защото от 1989 година е променян 482 пъти и все в ущърб на работника. Щом поискат нещо работодателите и те веднага съгласни. Не ни трябват такива послушковци.

163

баба мара

преди 2 години

че то има ли в зап покрайнини толкова народ и то млад да доиде да бачка в българия