Най-българското "ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО" на Националния празник на България - 3 МАРТ с музикалния-танцов концерт на професионален фолклорен ансамбъл "Български ритми". Над 30 музиканти и танцьори ще направят празничния ден незабравим.

Отбелязваме 141 години от Освобождението на България от османско владичество. В този ден на признателност към всички знайни и незнайни герои, дали живота си за Свободата на България, искаме да пробудим българите за ЕДИНЕНИЕ в каузата, да направим България целеустремена, мирна и одухотворена.

Нека заедно да представим на света красивото лице на България чрез фолклора, традициите, ценностната ни система, чрез всички общочовешки и хуманни дела, с които сме впечатлявали страстните умове на света, а пък те с уважение и признателност са ни наричали – носители на знанието, достойни и горди българи. Има смисъл да направим ЕДИНЕНИЕ! Има смисъл да застанем надпартийно! Има защо да отделим време на човещината!
Дръж се, земьо, българи те газят!

Водещи на празничното събитие тази година ще бъдат сестрите Ива и Ева Валентинови. Шопският дует ще се погрижи за незабравимите емоции на публиката. Кръшни масови хора предстоят и с песните на солиста на ансамбъл "Загоре" – Веселин Василев, наследник на големия тракийски глас Красимир Станев.

Клуб по народни танци "Витоша" ще поведе присъстващите на масово хоро, така че да запалим огъня на любовта към българския танц у всеки, пожелал да се докосне до най- голямото ни богатство – фолклора ни! Лауретат от тазгодишното издание на най-стария радио конкурс в българския ефир - "Млади фолклорни таланти" на БНР ще се изяви на сцената на "Пробуждане с хоро".

Инициативата "ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО" кани всички професионални групи и любители в страната и по света да се хванем за ръце, за да тропнем ний хорце! Нужно е само да обичаме българското, радостта от живота и... себе си!

Заповядайте на 3-ти Март от 12:00 часа, в парк "Заимов", за да се насладим на уникалния спектакъл наречен "ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО" – един истински Български народен празник, организиран за четвърта поредна година от "Сдружение Азбукари" и "Българи за България".

Елате да се почерпим с българско вино и хляб! Нека да се заловим в онзи магичен кръг наречен ХОРО! За да ни ИМА! За да има България!  Българино, поведи хорото!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase