Снимка: БТА

Отправната точка за ГЕРБ е шестима депутати в Европейския парламент.

Това каза зам.-председателят на партията Цветан Цветанов пред "24 часа".

Още по темата
"Разбира се, ако имаме необходимата обществена подкрепа и бъдем с необходимата мобилизация, може да постигнем и 7, което ще бъде достатъчно сериозна добавена стойност към общите усилия на ЕНП и избора за председател на ЕК на Манфред Вебер. Мобилизираме всички структури за по-голяма активност, за да можем да постигнем по-добър резултат", заявява още шефът на националния предизборен щаб.

Днес той бе оценен високо от лидера на партията Бойко Борисов, който заяви, че Цветанов трябва да полага висш пилотаж, за да потушава напрежението в парламента. Председателят на парламентарната група обаче казва, че не се възприема "като най-добрия висш пилот в политическата дейност".

"Лидерството на Борисов се оценява от всички европейски партньори. За всички е ясно, че с такъв председател на партията и с ангажиментите и позициите, които заемаме, всеки от нас в ГЕРБ участва в този висш пилотаж. За да можеш да си успешен в едни преговори, трябва да имаш зад гърба си много силна, консолидирана парламентарна група. ГЕРБ я има - с 95 народни представители. Ние се стараем в диалог с всички да градим мостове, за да решаваме проблемите на страната", коментира Цветанов.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase