Снимка: БТА

След като констатира отслабнала съпротивителна сила на ГЕРБ, лидерът Бойко Борисов настоя всеки в партията "да се огледа какво прави".

Още по темата
"Обичам ви, но не е даденост това... БСП с тези провалени политици ни доближават, ако не ви светне червена лампичка, аз ще ви светна синя, всеки да се огледа какво прави", призова той на Националната предизборна среща на актива и ръководството.

Борисов поиска от министрите си да си защитават темите. Често, според него, в парламента се внасят недогледани предложения от изпълнителната власт, които трябва да се поправят, но там е по-трудно.

Той не спести критики и към кметовете на ГЕРБ, предаде БТА. Защо си мълчите, защо отвътре не се повдигнахте да се съпротивлявате, например за санирането, упрекна той представителите си в местната власт и ги предупреди "да си прочистят къщичките по места".

Да внимаваме и да не допуснем да се превърнем в елитарна партия, поръча лидерът й. Борисов напомни, че кметът е избран от хората, той трябва да бъде на място всеки ден. С всеки трябва да сме човеци. Всеки човек, всяка душа трябва да чуем, да му помогнем, защото имаме ресурса да го направим, посочи премиерът.

Всеки да се замисли защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката на всеки един от нас, в това число и моите, посъветва председателят на ГЕРБ. Бойко Борисов отбеляза, че хората искат справедливост. Той разпореди, ако някой се самозабрави, да бъде незабавно освободен от поста му.

Все пак лидерът на формацията поощри съпартийците си за огромната работа, която вършат. В същото време има недоволство, констатира той. Значи има нещо, което трябва да променим, отговори си премиерът.

Партията, която направи ромските гета, умишлено държеше в подчинение ромите, вчера ми задава въпрос за ромите, при положение, че сме вкарали в класните 30 хиляди деца да ги образоваме, милиард се даде за образователна инфраструктура. Така министър-председателят защити управлението от други нападки на социалистите.

Правилата, начинът, по който се управлява Евросъюзът , изисква толерантност, внимание, обясни на актива по повод предстоящите ероизбори премиерът. И припомни за успешното българско европредседателство. Защо е тази злоба, че нищо не било направено, ами те от Белия дом до Москва, от Париж до Берлин ни казват колко много неща сме направили. Успяваме да балансираме между всички интереси. Полагаме огромни усиля за Брекзит да се подготвим за всички сценарии, коментира още Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase