Бум на кражбите на автомобили в столицата и страната. На прицел са автомобили, произведени след 2005 година. Най-често кражбите се извършват в периферните райони на големите градове.

В столичния квартал "Надежда" наскоро имаше нова кражба на автомобил. В понеделник рано сутринта изчезва новозакупената кола на Симон Гюров, който потърси помощ в социалната мрежа.

"Колата е закупена на 5 януари тази година, карал съм я точно няколко дни. Държах я на паркинг първоначално, докато не си оправя каско, гражданска, да си ги прехвърля нещата, номера и един ден реших, вече да не бъде на паркинга. Колата не е много скъпа, струва 10 000 лв. Със съпругата ми от няколко години се лишаваме, за да си вземем този автомобил. Оказва се, че частите са много скъпи и този автомобил излиза 2-3 пъти по-скъп, ако се продаде на части", обясни потърпевшият.

Гюров разясни, че сутринта на 14 януари е станал и видял, че колата липсва. Веднага е помолил хората от съседния блок да проверят камерите за видеонаблюдение.

"Видях на камерите, че друга кола ескортира моята. Това се случва в 3 часа и 7 минути през нощта. Колата е "Ауди". Не можах да му се нарадвам на автомобила. В МВР ми казаха, че този автомобил често бива краден, защото се продава лесно на части", допълни Симон Гюров пред камерата на Bulgaria ON AIR

В момента той чака да завърши досъдебното производство и до 2-3 месеца прокуратурата да има становище за откраднатия автомобил.

"След това има десетки документи и чак тогава ще ми бъде възстановена сумата. Няколко месеца ще отнеме всичко", завърши собственикът на откраднатия автомобил.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase