Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Видео 15.01.2019

Управници, НПО-та... Кой е виновен за състоянието на ромите?

Около 300 роми вчера излязоха на протест пред Министерския съвет с искане за оставката или извинението на вицепремиера Красимир Каракачанов. Преди дни той коментира от пловдивското село Войводиново, че ромите са станали нагли.

Още по темата


Там двама членове на махалата нападнаха и пребиха военен. Вчера мъж от ромски произход нападна курсанти на Националния военен университет с брадва. За щастие няма пострадали, а нападателят е арестуван.

"Наглостта преминава всякакви граници. Който когото иска да сезира. Защо трябва да сме политически коректни, когато един престъпник и рецидивист е на свобода? Нашите военни и полицаи не бива да страдат. Крайно време е всички управници да се осъзнаят. Препоръчвам на протестиращите цигани да изместят демонстрациите си в гетата. Там да накарат хората да спазват законите и да пращат децата си в училище", категоричен бе бившият командир на 61-ва Стрямска бригада ген. Димитър Шивиков.

Според него вината за състоянието на ромите в обществото се дели на три групи. На първо място той поставя всички управленци, които нищо не предприеха 30 години, на второ място са неправителствените грантови организации, които само се възползват от парите, които получават. На трето място поставя самите роми, които живеят с чувство на безнаказаност.

Това е среда, в която се създават аутсайдери, отбеляза той в студиото на "България сутрин".

"Да вземем държавата преди 1990 година – независимо, че политиците сега я плюват с цел припечелване на политически дивиденти, имаше някаква политика за циганите и останалите малцинства. Тогава всички работеха, бяха образовани и се развиваха. Дойде преломът. Дойде демокрацията. И дойде разрушаването на държавността. Жертва станаха първо циганите. Те бяха уволнявани първи от предприятията, бяха оставяни на произвола. Те изпаднаха от обществото", подчерта ген. Шивиков пред Bulgaria ON AIR.

Коментари Напиши коментар

15

Присмехулник

преди 3 месеца

чували ли сте израза: "какво искаш бе? сега е демокрация и всеки може да прави каквото си поиска!"... от по-нататъшни обективни наблюдения можете да стигнете до извода, че в Тази "демокрация", с която ни обзаведоха по образ и подобие на евроатлантическите "ценности", в които Само определени секти, кланове, обръчи, кръгове, касти, политици и тайни общества могат да правят каквото си поискат. а всички останали сме модерните роби на един заглъхващ интелект, който си търси изкуствен заместител...

14

Анонимен

преди 3 месеца

Испания се справи с тях по един прост начин. Всички са равни пред закона! Всички имат същите права но и същите задължения пред закона. Никакви етноси, малцинства и подобни глупости! Щом си гражданин на страната, учиш, работиш, имаш право да бъдеш на борсата, пенсия итн. Ако имаш 10 деца, проблема е твой, ако не учиш, проблема е твой, ако не работиш, проблема е твой, ако крадеш, отиваш в затвора! Ако крадеш ток, плащаш огромна чудовищна глоба или съд! Всички са равни.

13

Анонимен

преди 3 месеца

А българина иска в ЕС, НАТО, САЩ И НПОтата И плаща и гласува за това. И какво очаква?