Кадър: Bulgaria ON AIR

Според бившия зам.-външен министър Любомир Кючуков един от основните проблеми, с които ще се сблъскаме и през тази година, е този със сигурността. По неговите думи, ако трябва да определяме света, в който живеем, несигурността е една от основните тенденции.
 
"Ако говорим за Европа като цяло, две събития и един процес ще доминират какво се случва в Европа - Brexit и евроизборите. Процесът е доста по-дълбок - става дума изобщо за мястото на Европа в глобалния свят, което зависи от много фактори", обясни бившият зам.-външен министър в "Денят ON AIR".

Според него, говорейки за евроизборите, това, което до преди една година би се определяло като изненада, сега е преобладаващо очакване. Кючуков обясни, че става дума за засилване на присъствието на националистически и популистки партии в Европейския парламент.

Пред Bulgaria ON AIR експертът коментира и протестите във Франция.

"Проблемът не е в конкретния протест. Има три сериозни дефицита не само във Франция, а и на европейско ниво, които са причина за тези протести. Първият е дефицитът на сигурността. Вторият е дефицитът на справедливостта - много силно се отчита нарастването на неравенствата. Третото е дефицитът на доверие - доверие в управляващите, затова, че те могат да решават проблемите", обясни Кючуков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase