Снимка: Архив, Булфото

2024 г. е срокът за изграждане на АМ "Хемус", а 2023 г. е срокът за завършване на АМ "Струма", включително и участъкът през Кресненското дефиле, съобщават от АПИ.

Председателят на Агенцията Инж. Светослав Глосов посочи, че през 2021 г. по договор трябва да завърши лот 3.1 в участъка от Благоевград до Симитли, на който се работи много усилено по основното трасе.

Още по темата

"Предстои и изграждането на тунела при Железница, но в момента процедурата се обжалва. В зависимост от съдебното решение и класирането ще бъде определен изпълнителя. Ако класираният на първо място участник се откаже, тогава изпълнител ще бъде следващият в класирането. До този момент определеният на първо место участник в процедурата "Джи Пи Груп" не са направили официален отказ от изпълнение на проекта", съобщи инж. Глосов.

"До 2024 г. е срокът за изграждане на АМ "Хемус" и правителството е поело ангажимент автомагистралата да бъде завършена, каза инж. Глосов. По повод осигурените целеви средства от бюджета за финансирането на проекта той подчерта, че не трябва да има съмнения относно прозрачността при усвояването им.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase