Снимка: Bulgaria ON AIR

В събота ще си говорим за един български писател, преводач и публицист, който е основоположник на родната научна фантастика в литературата. Автор на над 40 романа, повести и сборници с разкази, издадени на повече от 30 езика.

Книгите му са преведени на всички европейски езици, на японски и китайски в над три милионен тираж. Признат е за един от основоположниците на фантастиката в българската литература. Носител е на орден "Кирил и Методий" и на наградата "Карел Чапек" за културен принос, а през 1989 г. основава литературната награда за българска фантастика „Гравикон”.

Да, правилно се досетихте, ще си говорим за Любен Дилов с неговия син Любен Дилов. Гледайте в събота от 10.30 часа по Bulgaria ON AIR.

В рубриката за нашите деца "Извънкласно" ще си говорим за крав мага. Това е израелски метод за самозащита, известен с използването му в елитните части на Мосад, ФБР и подобни. Преведено от иврит означава "контактен бой" и е разработен от Имрих ‘Ими’ Лихтенфелд за нуждите на Израелските отбранителни сили.

В основата му са лесни и прагматични техники. Идеята е техниките да са близки с нашите естествени, инстинктивни реакции. Това не е боен спорт, някои експерти дори не го смятат за бойно изкуство, това е метод за самозащита. Как да научим малките деца да се защитават без агресия, ще ни покаже Асен Манасиев.

Коментари Напиши коментар

8

един фен....

преди 3 години

...Жалки невежи нещастници-Любен Дилов-бащата-е написал един истински шедьовър в жанра-Пътят на Икар и с него се нарежда-по мое скромно мнение-до геният Артър КЛАРК!А иначе-другото е наистина вярно-онова фъфлещо нищожество-синът-е срам за бащата!

7

Анонимен

преди 3 години

ако знаете какво става с днешните писатели... Пишат хората, а навсякъде напъплили *** контрольори и им затъкват устите да не се чува истината

6

Анонимен

преди 3 години

Както Дилов, така и Паси, нямат нищо общо с бащите си. Ако не говорят за тях, може би хората ще си спомнят добри неща за бащите им.