Снимка: БТА

Министерският съвет реши страната ни да се въздържи от присъединяване към Глобалния пакт за безопасна, регулирана и редовна миграция.

Още по темата

Няма да участваме със свои официални представители в Междуправителствената конференция за приемане на Пакта, която ще се проведе в Маракеш, Мароко, на 10 и 11 декември.

Наскоро външният министър Екатерина Захариева обяви, че управляващите имат забележки по текстовете.

Правителството реши още при последващо гласуване на резолюция в Общото събрание на ООН за утвърждаване на вече приетия пакт Постоянният представител на Република България в ООН да гласува с "въздържал се". Това съобщиха от правителствената пресслужба.

Темата за по-ефективното управление на миграционните процеси е от основно значение за България. На този етап българското правителство смята, че решението за неприсъединяване към пакта защитава в най-пълна степен интересите на страната и нейните граждани.

Република България ще продължи да изпълнява вече съществуващите и поети международноправни задължения в областта на правата на човека, както и да упражнява засилен контрол на националните граници.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase