Снимка: БТА

"Борбата с корупцията не само е основен приоритет на всяко правителство и реален показател за върховенство на закона, но и чувствителен въпрос за нашите граждани. За ефективна борба с корупцията е необходима стабилна правна и институционална рамка и компетентни национални структури, способни да взаимодействат и да прилагат добри практики в своята работа", заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, цитиран от пресцентъра на МВР.

София е домакин на регионален форум на министерствата, отговарящи за вътрешните работи, по въпросите на противодействие на вътрешната корупция.

С оглед на общите предизвикателства, министър Маринов представи виждането за включване на партньорите от Западните Балкани в Мрежата за засилено регионално сътрудничество между звената на вътрешна сигурност.

Делегатите на форума се обединиха около важността на изграждането на необходимия капацитет в отделните министерства, укрепването му с компетентни, лоялни и безкомпромисни служители. Фокус в дискусиите е била и ефективността на механизмите за комуникация и обмен на оперативна информация, съобщават от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase