Снимка: БТА, архив

Ще се срещнат ли двамата първи мъже президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов, за да обсъдят актуални теми от управлението на страната?

Въпреки изразената готовност и от двете страни, официално насрочен разговор няма, но периодично едната или другата страна отправя поредната реплика.

Още по темата

Днес задочно премиерът Бойко Борисов отговаря на думите на държавния глава за срив на инвестициите, цитирайки данни на БНБ.

"Готов съм да приема лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и да изслушам неговата визия за справяне с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на катастрофалния срив на инвестициите, за икономическото догонване на държавите от Централна и Източна Европа, които се откъснаха далече напред по темпове на икономически растеж и качество на живот", бяха думите на Румен Радев.

По думите на министър-председателя от данните се вижда, че чуждите инвестиции у нас са със сериозен ръст само за 1 година.

"Считам, че говоренето за "катастрофален срив на инвестициите" е по-скоро непознаване на данните", коментира Борисов в профила си в социалната мрежа. 

Ревизия отпреди два дни на БНБ повиши чуждите инвестиции в страната до 826.4 млн. евро към септември 2018 г. Преките вложения от чужбина за настоящата година също надвишават миналогодишното ниво. От началото на 2018 г. само по Закона за насърчаване на инвестициите са издадени 19 сертификата за инвестиционни проекти, изтъква Борисов.

По думите му общо предвидените инвестиции по тях възлизат на над 700 млн. лв. и се очаква разкриване на близо 2000 нови работни места.

До края на годината очакваме общият размер на проектите да стане 29 с размер на планираните инвестиции от 1.6 млрд лв., които ще създадат близо 6000 нови работни места, коментира премиерът.

Коментари Напиши коментар

347

ПОЧЕТНИЯ МУЛТАК 2

преди 5 месеца

На Рашидов му се иска да е мултак ама не е!

Илия Павлов даже го е подозирал че работи за турските специални служби и проявил мутренски хумор връчвайки му тази награда

А защо Вежди Рашидов от ГЕРБ направи така че точно на ПАМЕТНИКА ЛЕВСКИ да зейне една огромна дупка?

ИСТИНСКИТЕ МУЛТАЦИ СА:

Слави Трифонов,Ж"ельо Ж"елев,Татяна Дончева,Волен Сидеров,Люба Кулезич,Иво Христов и още плеяда знаменитости обединени около БКП,Живков,ЦСКА и червения цвят

346

ПОЧЕТНИЯ МУЛТАК 1

преди 5 месеца

Малко хора знаят че Христо Стоичков бе трансфериран във "Барселона" с личното одобрение и разрешение на Диктатора Т.Живков

Още по-малко хора знаят че шефът на Мултигруп е стартирал бизнеса си и станал милионер също по-времето на Диктатора Живков

Всички мутри и силови групировки включително и СИК и Карамански започват да се проявяват чак след 10.11.1989 а на тази дата Илия Павлов вече е милионер и то с разрешението на Тодор Живков

Вежди Рашидов е карикатурен мултак подозиран че работи за МИТ

345

Анонимен

преди 5 месеца

Всичко е точно-Парите ги Нема !