Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Обезщетения до 5 хиляди лева за неимуществени щети ще се получават при смърт на пътя от далечни роднини, включително брат и сестра на загиналия.

Това записаха депутатите от бюджетната комисия в Кодекса за застраховането на второ четене.

Още по темата

За близките роднини - съпруг, съпруга, деца, родители, обезщетението няма да има таван, предаде БНР.

Текстовете ще важат следващите шест месеца, през които трябва да бъде изготвена методика за формирането на лимитите за обезщетение на застраховката "Гражданска отговорност".

Предложението за поправка идва заради скока на жалбите, след като през юни тази година с тълкувателно решение ВКС разшири кръга от лица, които могат да получат обезщетение.

Коментари Напиши коментар

11

до 10

преди 5 месеца

За 2017 година има 682 загинали.Ако за всеки загинал застрахователите плащат по 100 000 лева това са 68 200 000 лева.В България има 4 милиона автомобила,така,че за тези пари от всеки автомобил са достатъчни 17лева.В момента плащаме 10-15 пъти повече!Преди да напишеш емоционален коментар,размисли!Езикът на числата е винаги точен.

10

Анонимен

преди 5 месеца

Срамота! Толкова обезценен е живота на нормалния човек?

9

Ели

преди 5 месеца

Само спорт и уроци на едното дете са към 360 лв. месечно, а учебници, речници, дрехи - тези деца растат, храна, лекарства, битови?
Те се нуждаят 20 г. да бъдат обезпечени, докато завършат висше, нуждаят се от 3 хиляди лв. на месец, и то скромно. Или половин милион трябва да е обезщетението на тези хора.
Само съпруга и деца, и ако няма съпруга и деца, родители.
Това е, просто и ясно!
По логиката на ВКС, дайте да платим и на кучето, и то изпитва емоционални страдания при загуба на собственик