Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общ преглед
Протестиращи срещу стандарта на живот блокираха тази вечер движението в района на парламента в София. До сблъсъци не се стигна, предаде bTV.

Недоволните тръгнаха в шествие от Народното събрание към Министерския съвет.

След това протестиращите преминаха през бул. "Дондуков", Орлов мост, бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" към ул. "Граф Игнатиев".

МВР съобщи, че е станал инцидент с полицейски автомобил на кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска".  Двамата полицейски служители от Девето РУ-СДВР са откарани в болница за прегледи и оказване на медицинска помощ. Те пътували с включен сигнал за придвижване на специален режим за обезпечаване на реда по сигнал за нерегламентирани протестни действия. Подробностите се изясняват, на мястото се извършва оглед.

Малко по-рано пред сградата на правителството имаше и демонстрация на майки на деца с увреждания. Те дадоха заявка, че докато Народното събрание не гласува оставката на вицепремиера Валери Симеонов, няма да се оттеглят от площада.

Майките са разделени за това дали протестите трябва да продължат. Според една част от тях се е прекалило и се е изгубил основният фокус за реформите, а другият лагер казва, че от първия са провокатори.

За по-добър стандарт на живот, промяна в социалната политика, в модела на управление протести имаше тази вечер още в Кюстендил, Хасково, Силистра, Велико Търново, Благоевград и др. В Русе протестът беше и с искане за по-чист въздух.

Ще продължат ли протестите на майките, гледайте във видеото на Bulgaria ON AIR! 

Видео 19.11.2018

Недоволни от стандарта на живот протестираха и тази вечер

Коментари Напиши коментар

150

Герджиков

преди 5 месеца

До Анонимен

Достоен живот искате от правителството?!? А този вашия живот чий е - на правителството или ваш! Никой не може дя ви помогне, а най-малко БСП и Радев. Доказано е от Две катастрофи за последните две вземания на властта от БСП. Бързо забравяте 2012-13. И тогава пращаха ГЕРБ в затвора...

149

Герджиков

преди 5 месеца

До Терена Май грешиш грубо в цифрите. Направи си пак справка. Например в Евростат. В Албания по-високи пенсии? Съобразно цените?
Няма никой да помогне повече на бедните, отколкото могат близките им. Ако аз трябваше да плача за баща си пред правителството, значи аз съм мизерника и некадърника.

148

Герджиков

преди 5 месеца

До iceblast88
Ти не съобразяваш май, че бюджетът зависи тъкмо от данъците. Свали данъците и сваляш заплатите. Или според теб правителството ги взема от въздуха парите за заплати? Майката му е повече рябота!