Снимка: Кадър, Нова тв

Убийство на Дарина и нейната дъщеричка е от чувство за собственост, което е било предварително планирано и съпътствано от множество заплахи. Близките на младата жена разказват подробности около трагедията.

"Предния ден Викторио беше публикувал на стената си две жалейки. Той идва при детето да го види с пистолет. Аз ви питам, кой идва да си види детето с пистолет извън работа. Значи тези жалейки са били за него и за нея - за Виктория и за Дарина. Той е дошъл да я убие и да се самоубие. Детето е убито по погрешка", обяснява пред Нова тв Валерия Филкова, близка на семейството.

Още по темата

Дни преди убийството Дарина се страхувала да спи сама с дъщеря си в апартамента им в "Надежда". Леля й разказа, че е оставала да спи при нея, когато родителите й не са имали възможност.

"Има аудиозаписи на телефона й. Той я заплашваше с това, че ще инсценира катастрофа или падане на майката от балкона, докато простира и такива разни неща. Самата Дари я молихме многократно да подаде жалба в полицията, но тя не го направи. Страхуваше се за майка си и баща си", разказва още Валерия Филкова.

Викторио изолирал младата жена от родителите и от приятелите й, твърди още лелята на Дарина. Близките й обвиняват таксиметровия шофьор за това, че не е взел детето.

Родителите на Викторио били обидени от това, че обществото ги съди за постъпката на сина им. Намекнаха за семейни проблеми между него и Дарина, на които неведнъж били ставали свидетели.

"Това, което е извършил е ужасно. Не го оправдавам. Затова той ще си получи наказанието, но питам вас, мили хора. Знаете ли защо се е стигнало до тук? Някой от вас попадал ли е в такава ситуация?", каза майката на Викторио.

"И аз не мога да го разбера как е успял да посегне на него, след като косъм не даваше да падне от главата на детето", каза баща му.

Проблемите между двамата наскоро ескалирали. Близките им опитвали да помогнат, но не успели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase