Вицепрезидентът (2012-2017 г.) Маргарита Попова защити отпуските на майките, за които бизнесът поиска да бъдат премахнати. Според Попова това е неудачно време и неудачно поставен въпрос от страна на работодателите.

Още по темата

"Майчинството е свято нещо, то е свята ценност! Какво искаме сега? След майките на дечицата с увреждания да излязат и другите майки ли? Когато имаш власт да направиш нещо е много важно да избереш правилното време, в което да го направиш. Иначе 5 пари не струват предложенията", отбеляза вицепрезидентът в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Проблемът не е само от ниската раждаемост, а и от това, че хората решават, че могат да потърсят щастието си някъде другаде. Да отидат при една друга демократична подредба, където да могат да разсъждават философски и където да могат да бъдат щастливи. Хората искат да имат бъдеще, да имат надежда за бъдеще", посочи още Попова.

Бившият правосъден министър коментира и убийството на журналистката Виктория Маринова и крайните реакции, които то предизвика в Европа, без да бъдат ясни всички детайли около престъплението.

"За реакциите, които дойдоха от наши партньори и даже от наши приятели от Европа, не ми се говори. Само като си помисля какво се случи, си губя всякакво чувство за хумор. Така не се прави! Така не се комуникира с партньори. Не им беше работа да ни обясняват и в тежки наративи и да размахват пръст!", категорична бе Попова.

Тя упрекна шефът на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в ЕП Манфред Вебер, който вече изяви мераци идната година да се състезава за ръководител на Европейската комисия, на мястото на Жан-Клод Юнкер.

"Те се извиниха, но аз бих казаха, че това което му каза нашия премиер на Манфред Вебер беше малко", обяви Попова и определи поведението му като недопустимо.

Тя коментира и промените, които управляващите искат да направят в НПК, относно съкратената процедура. "Ние ги имаме адекватните наказания за убийство в общата част на ", призна бившият правосъден министър и подчерта, че въпреки схващането сред хората, съкратеното следствие не е догматична процедура и българският съд не е длъжен да я приложи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase