След смъртта на Виктория нейният бивш свекър смята, че напрежението, създало се след убийството, показва разделението в обществото ни.

Румен Максимов благодари на хората, които подкрепят семейството след убийството на Виктория.

"Трябва да се справяме, остана едно малко слънчево дете и заради него сме длъжни да се държим", каза Румен Максимов пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Той е бил един от първите, които са научили, че Северин Красимиров, заподозрян за убийството, е бил задържан в Германия. Максимов поясни, че и семейството е имало своя версия за убийството, но са се доверили на МВР.

"Вики не беше човек, който да се даде лесно. Тя спортуваше редовно, физически здрава. Тук явно са се насложили няколко негативни фактора наведнъж", обясни Максимов.

Той заяви, че дълго време е предполагал, че нападателят на Вики не е бил сам, и дори и до сега се съмнява. Надява се, че следствието ще установи това с точност.

"Не искам всичките последствия да ги носи един човек, ако не е бил сам", заяви мъжът.

Към Виктория не е имало заплахи, обясни още бившият й свекър. Тя е била ориентирана към добрите истории и едва наскоро е започнала да се занимава с по-сериозни теми.

"Това беше и основното, което ни подтикна да излезем с апел към хората, към хилядите, които се събраха - да направят едно добро на непознат и го помолят той да направя същото", обясни Максимов.

Той коментира и напрежението след убийството.

"Това показва дълбокото разслоение в обществото ни", смята Максимов.

Според него част от публикациите за убийството са били "треторазрядни криминални съчинения", а други - открит апел за мъст.

"Убиецът заслужава най-тежкото наказание, този случай показва голяма дупка в законодателството", посочи той.

Румен Максимов обясни, че е недопустимо хора, които извършват такива престъпления да могат да се възползват от вратичката в закона, която намалява корупцията.

"Обществото не би приело едно такова споразумение", смята той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase