Снимка: HelpBook

Общ преглед

През изминалите дни гражданите продължиха да се доверяват на платформата HelpBook.info, за да сигнализират за различни нередности до отговорните общински и държавни институции.

Представяме ви поредния сигнал от редовен потребител за състоянието на околоблоковите пространства и несвършената работа на сметоизвозващите фирми: "Желая да подам сигнал за купища боклуци около кофите в Младост 1, до бл. 50. Вече четвърти ден седят изрязани клони, кашони, чували с отпадъци и всякакви непотребни вещи около контейнерите. Снимката е от преди два дни като днес забелязах, че купът се е увеличил двойно. Очевидно сметосъбиращите камиони минават и почистват съдържанието в контейнерите, но от страни на тях боклуците си стоят. Гледката никак не е приятна, също така съществува опасност от пожар заради незагасен фас, миризмата също не е за пренебрегване. Моля за вашето съдействие!“ След наша проверка се установи, че боклукът си стои и се умножава вече шести ден.

Преминаваме към проблема с изоставените автомобили. Получихме сигнал от Русе за множество зарязани автомобили из целия град. От снимките е видно, че колите са изоставени от дълго време като немалко от тях създават предпоставки за пожари, поради превръщането им в склад от всевъзможни струпани в тях боклуци и  липсващи капачки на резервоарите. "Моля, отговорните лица и институции да си свършат работата по отстраняването на описаните в сигнала автомобили, ако това разбира се е приложимо по нормативен акт."

Сходно е положението и в столичния квартал "Надежда". Върху новоремонтиран тротоар ежедневно паркира камион, който според автора на сигнала ежедневно зарежда магазин в близост. По този начин се руши новоизградената настилка, по която от изпратените снимки се виждат и следи от изтичане на масло. Не липсват и множество паркирани коли по тротоара.

Към Община Кърджали постъпи сигнал за липсващо осветление от години и занемарено сметоизвозване: "Моля да бъдете така любезни да се пораздвижите малко вечер из квартала и да видите за какъв мрак става на въпрос.
Също така фирмата, която се занимава с извозването на боклука, е под всякаква критика. Ще ви изпратя и снимки, за да видите на какво бунище е заприличало между 96, 97, 98, 99 блок в кв. "Възрожденци", а въобще не знам защо трябва да плащаме данъци като не си изпълнявате и елементарните задължения към обществото.“  С това гражданинът призовава за адекватни реакции и съответно решение на изброените проблеми.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook на Investor Media Group!
Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар