Видео 12.09.2018

Задава се тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Коментари Напиши коментар

230

Мартин

преди 10 месеца

Леле хора, вие представяте ли си какво правите в момента? Дори вече не се коментира темата, обаче трябва да налива коментари и да сме много активни! Не може ли да разберете, че всичко зависи от икономическите промени, не от въпросните компании. Обаче все някой трябва да ви е виновен. Надявам се да не свършим като хората във Варшава!

229

Анонимен

преди 10 месеца

Айде пак гласувайте за ГЕРБ и ставайте по-бедни!!!
Промити мозъци сте...................80 %.
На това му викат така:
"Телевизора победи хладилника!"
Добър ден, селяни прости!!!!

228

Коце кмета

преди 10 месеца

Нищо, важното е Тиква да е добре и да го дават по телевизията. Другото е лоена топка и филии с мас.