Видео 12.09.2018

Задава се тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Коментари Напиши коментар

233

Анонимен

преди 9 месеца

В българия има една единствена партия и тя се нарича държавна сигурност.тя ви осигури прехода мутрите ицялата ви порка мизерия след това.да си правите илюзии и драскате по форумите няма смисъл.така е било и ще бъде в бг то.битият бит....ия....ан.съжалявам че ви развалих настроението.лека нощ

232

Така е

преди 9 месеца

До Анонимен 232 Благодарим за съвета. Пак ще гласуваме за тиквата. Не искаме четвърти фалит на държавата. Така ли е ? Така е..!

231

Анонимен

преди 9 месеца

Невероятно е как ни лъжат за издръжката на живота. Потрес и отчаяние. И синдикатите си мълчат. Питам, защо мълчат синдикатите. Или и те се прегърнаха с капиталистите.