Видео 12.09.2018

Задава се тежка зима! Поскъпват парно, ток, храни...

Новите цени на газ и парно ще увеличат издръжката на човек, КНСБ пресметнаха, че това ще се отрази с около 5-7 лева на човек. Синдикатите очакват разходът за парно за целия отоплителен сезон да нарасне с близо 60 лева. Средната стойност на месечната фактура за електричество да бъде с 93 стотинки по-висока в сравнение с 2017 година, съобщава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

Междувременно все повече са българските граждани, които нямат възможност да поддържат домовете си достатъчно топли през зимата. По данни на "Евростат" нарастването на цените все по-бързо доближава страната ни до средното ценово равнище в Европейския съюз, въпреки че доходите в България остават най-ниски в неговите рамки.

Цената на природния газ е свързана с котировките на петрола и долара. Затова поскъпването е неизбежно и от "Булгаргаз" искат поредно увеличение на цената за тази година – този път с 14 %.

За спряване със ситуацията синдикатите предлагат по-високи обезщетения за енергийно бедните.

Освен на сметките за ток и парно, по-скъпият природен газ ще се отрази и на производството на стоки от първа необходимост като хляба.

Наред с по-скъпите комунални услуги и храни, през това лято необичайно високи бяха цените и на плодовете и зеленчуците заради дъждовете и градушките.

От 1 октомври поскъпват и бездимните цигари с малко над 1 лев на кутия, предаде Стоян Тричков.

Коментари Напиши коментар

236

Анонимен

преди 7 месеца

е забраваха онази приказка за султана дето нси вдигал данъците..

235

БОКО

преди 7 месеца

ТЕ СА ВИНОВНИ ЗА ВИСОКАТА ИНФЛАЦИЯ В СТРАНАТА МИ-АЛЧНИ ПЕНСИОНЕРИ--НЕ НАЯЛИ СЕ--КАКВО ИСКАТ,МОЯТА ЗАПЛАТА ЛИ И ДОБАВКИТЕ НА ДЕПУТАТИТЕ ЗА КОЛЕДА----ДЕЦАТА ИМ БЕГАЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ,АЗ ДА СЕ ГРИЖА ЗА ТЯХ....Я ДА ХОДЯТ ЗА ТИКВИ И КОМПИР ,МОЖЕ И МАС ДА СИ ВЗЕМАТ И ДА НАБИВАТ...

234

анонимен

преди 7 месеца

И като ББ сдаде властта, дори и БСП да спечели, ще цъфнем и ще вържем! Всички в парламента са от едно котило, 28 години са срещу народа и живеят за собственото си обогатяване, чрез Бенчо, Ветко, Миньо и ......хиляди неизвестни "бизнесмени"!