Кадър: Bulgaria ON AIR

Правителството одобри да бъдат изплатени 18 690 британски лири в левова равностойност за обучението на Марсело Илиев в Cambridge School of Visual & Performing Arts, Великобритания.

Още по темата

Сумата представлява три вноски от по 6 230 британски лири за трите семестъра от обучението му през академичната 2018/2019 година.

За оказване на финансовата помощ от МОН за период от две академични години (2017/2018 г. и 2018/2019 г.), Марсело Илиев пое ангажимента и участва в инициативи за обхващането и задържането на деца и ученици в образователната система, съобщават от правителствената пресслужба.

Досега държавата на няколко пъти помага на ромското момче от Монтана със средства за общежитие и обучение.

С друго решение на правителството се осигуряват близо 2,5 млн. лв. за стипендии за образователни резултати на общинските училища. Парите са разпределени на база постигнатите резултати на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по математика.

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 7 месеца

Цех с тъкачни станове в родното му място няма ли да монтират. И двама полицаи денонощно на стража да ги вардят от роднини на дизайнера....

15

Анонимен

преди 7 месеца

Пенсионерите се чудят как да свържат двата края. Дишаме най-мръсния въздух в европейския съюз. Северозападният регион е най-бедния в Европа. Няма достъп до сума ти населени места. Болници са затънали в дългове. Железопътният ни транспорт за нищо не става. А гроб и псевдопатриотите спонсорират някакъв цuraнuн-джендър, и то за пореден път... Поредната излагация на правителството!!!

14

Наблюдател

преди 7 месеца

Ех, р-ом да си в тази държава! Това започва да става мечта за всеки българин, който иска да получава блага наготово, без да дава нищо насреща.