Снимка: архив, БулФото

Българките са на последното място по продължителност на живота в ЕС. Класацията е направена въз основа на данни от Евростат, предаде БНР.

В нея британките са на 17-о място сред 28-те членки на Европейския съюз.

Средната продължителност на живота на дамите в Обединеното кралство е 83 години, но това е под средната продължителност за ЕС като цяло.

Най-дълголетни са испанките, при които този показател е малко над 86 години. Челната тройка се допълва от Франция и Италия.

В дъното на таблицата са българките със 78 години средна продължителност на живота, непосредствено след румънките, латвийките и унгарките.

Професор Джон Нютън от правителствения отдел за подобряване на общественото здраве заяви, че резултатите пораждат загриженост, макар че не е тайна, че при британките се наблюдава висок процент на ракови заболявания, особено рак на гърдата.

Консумацията на алкохол и затлъстяването също са фактори, допринасящи за раковите заболявания.

Коментари Напиши коментар

61

futurehealth

преди 9 месеца

Ужас!

60

Анонимен

преди 10 месеца

Българките също така са най-злобните, сприхави и зависливи в ЕС, независимо от възрастта им. Май има връзка между двете,а?

59

Абе..

преди 10 месеца

Българина никога няма да се смири и жаждата му за материалното никога няма да се уталожи защото е освирепял ТЮРК който не е съвместим все още с цивилизацията, и е склонен на номадски изпълнения - рейдове ака кражби, золуми и измами 24/7 това на какво ви прилича? това е мобилно племе което прави точно това - рейдове. и като няма къде вътре в самото племе ги прави!