Оставките на министрите Радев, Московски и Нанков са прибързани и вината за катастрофата край Своге не бива да се поема лично от тях.

Още по темата
Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в коментар за предстоящия Коалиционен съвет, който ще се проведе в понеделник.

Каракачанов бе един от гостите на втория Комитски събор, който се провежда в русенското село Червена вода, предаде БНР.

"Тримата министри вършат добре работата си и не виждам какво точно не са направили, за да се стигне до този пътен инцидент", каза вицепремиерът.

"Пак казвам, ако се окаже, че някой от тях има вина - да, съгласен съм. В България е най-лесно да кажеш - морална отговорност - за кое? За ланския сняг - пак морална отговорност. За дъждове, наводнения - пак морална отговорност. Айде да започнем да си вършим работата, защото много от нещата, които се случват около нас, вината е и на общински власти, на чиновници на най-различни нива", коментира вицепремиерът-

Той посочи, че е право на премиера Бойко Борисов да си сменя министрите.

"Ако той поиска смяна и на тримата, специално ние от ВМРО ще го подкрепим. Аз лично смятам обаче, че не е необходимо и тримата да подават оставки", каза Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase