Снимка: Сайт на Търговския регистър

Търговският регистър ще започне да работи поетапно от утре (15 август), съобщи Bulgaria ON AIR.  Тогава ще могат да бъдат извършени и справки за актуалното състояние на фирмите, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Сайтът на Търговския регистър спря да работи на 10 август, а според съобщението, което излиза на началната страница, става ясно, че причините за срива са били изцяло технически. От Агенцията по вписванията уверяват, че не става въпрос за злонамерена външна намеса.

Прокуратурата, ДАНС и МВР са сезирани от министъра на правосъдието и все пак проверяват случая. За отстраняването на проблема са ангажирани денонощно екипи на поддържащи фирми и IT експерти, както и други държавни ведомства. Приложен е авариен План за действие за възстановяване на пълната функционалност на регистъра.

Още по темата

Сривът на Търговския регистър се случва непосредствено след залавянето на групата на Митьо Очите, при което стана ясно, че шефът на общинския съвет Бенчо Бенчев е помогнал за откриването на издирвания, а освен това чрез справки в Търговския регистър стана ясно, че Бенчев е съдружник в охранителната филма "Аркус-Сигурност", собственост на Иван Владимиров, в която Митьо Очите работи като консултант.

Освен това, стана ясно също, че синът на Иван Владимиров – Методий Владимиров е зам.директор на Бургаския затвор, в който несебърския бос излежаваше своята присъда.

След справките и излязлата наяве информация за връзките между бизнеса, властта и криминалния свят, Търговският регистър изведнъж се срина. Случайност!?

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase