Кадър: Bulgaria ON AIR

Видео 10.08.2018

За всяка чужда снимка - позволение от автора

За всяка чужда снимка, която споделяме дори в социалните мрежи, трябва да искаме позволение от автора. В противен случай той може да осъди всеки, каза Емануил Трейман, организатор на събитието Фотоваканция, в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.

След решение на съда на ЕС, позоваването на автора е задължително. У нас обаче битува мнението, че авторите на снимките нямат желание да си търсят правата. Това, според Трейман, не е правилно.

Божила Симова ни среща с един от най-следваните българи в Инстаграм Ясен Савов. А Силва Агопян разказва за първия влак в България.

 

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 месеца

До Бабоебий Френски

Точно така. На пръв поглед - безсмислица.
Ако обича ЕС да пообясни, като как ще се позоваваме на автора при споделяне на снимка, представена в социалната мрежа от друг потребител? Не е ли това хитроват начин да се ограничи ползването на социалните мрежи.
Както е нарушение на правата на потребителя изискването той да дава на невидимия доставчик за ползване на свои непосочени предварително данни - "и други", вкл. за търсенията си в интернет?! Това е опасно! А и контролиране!

8

автора

преди 7 месеца

Ползвайте снимките ми свободно!

7

анонимен

преди 7 месеца

Воювайте в такива случаи, ако се наложи години воювайте!