Снимка: HelpBook.info

Измина още една седмица, време е за новата порция от сигнали в HelpBook.info. Институциите са вече сигнализирани с разнообразни проблеми за решаване, те са на ход!

В първия сигнал до Столичен инспекторат се пита до колко е законно помещения в трафопост да се отдават под наем: "Има помещение което се ползваше за хидрофлор преди 27 год .От тогава явно не се ползва. Беше обрасло с храсти и дървета. Аз изрязах и поокастрих пред входа и се откри врата с катинар и ел табло. Кой е стопанина и законно ли е отдадени 2 помещения в трафопоста?“

В следващия сигнал се сезира община Бургас с молба да се направи проверка на шахтите в града, тъй като при проливни дъждове улиците се превръщат в реки. Потребителят е изпратил снимки и клип, в който е видно, че проблемът е достатъчно сериозен и действително „не би трябвало да се гази и шофира в такива води!“. 

Сходна е и ситуацията в Студентски град. Според изпратения клип е видно, че е само въпрос на време някой пешеходец да хлътне в заснетата шахта. Информацията от сигнала е, че шахтата се намира точно срещу магазин от голяма търговска верига.

Редовен варненски потребител се жалва от поредното заснето бездомно куче, за което твърди, че е опасно и нечипирано. До колко това е така- ще се докаже от проверката на компетентните органи.

Службите на ход: Опасни шахти, кучета и шумни ремонти

Минаваме към темата за шумни строителни дейности в интервала между 14 и 16 ч. Проблемът е описан така: „Здравейте, в съседство има строеж на нова кооперация. Много често има майстори, които работят в интервала без да се съобразяват колко шум вдигат. Когато им се направи забележка, повечето бригади спират дейност. Днес учтиво помолих, но никой не ми обърна внимание. Подаден е сигнал и на 112, но не знам дали ще има резултат. Строежа се намира в кв Редута, на ъгъла на ул. Петър Богдан и ул. Кобилино бранище.“ Сигналът е подаден към Столична община – Район "Подуяне" като от същия реагираха светкавично с информацията, че сигналът е препратен към Район Слатина, тъй като подадения адрес е на тяхна територия.

Получихме настояване към чиновниците от службите Екология и Устройство на територията в гр. Перник да се запознаят със случая на потребител, който се оплаква от трудни съседи. Нарушенията се отнасят за свободно пуснато куче без намордник, незаконно изграден автосервиз от сламени бали и прекъснат достъп до улица на целия район.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase