Снимка: Bulgaria ON AIR

Медицинският туризъм в България безспорно има своето бъдеще. На този етап то е основно в сферата на възстановителната дейност - спа процедурите, комбинацията между болест и водолечение. В тази посока страната ни има много добри перспективи. Това каза в студиото на "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев бившият директор на "Пирогов" Спас Спасков.

Близо 150 000 британци годишно идват у нас на медицински туризъм заради по-ниските цени на услугите, се посочва в английско издание.

"Вероятността обаче в страната ни да идват хора от цял свят, които искат да получат чиста медицинска услуга, не е много голяма. Обикновено тези, които се възползват, са живели у нас преди и се връщат именно заради ниските цени и най-вече заради по-добрия достъп", коментира д-р Спасков.

Пред Bulgaria ON AIR той отбеляза, че здравеопазването трябва непрекъснато да се развива, а сегашният екип на здравното министерство щял да обърне внимание на възлови неща в сектора.

"Най-важно е да бъде намерен баланса между желанията и възможностите ни", подчерта гостът в студиото на Николай Кръстев.

Видео с целия разговор вижте на сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase