Общ преглед

Промените в законодателството, по които работим, ще гарантират по-голяма финансова подкрепа за хората с увреждания и по-добри услуги за тях. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет със семейството на Петър Мавродиев от Пловдив във връзка с проблемите на хората с увреждания, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Премиерът е поканил Емил Мавродиев, бащата на 18-годишното момче, да участва в предстоящата среща по проблемите на хората с увреждания. На нея бащата ще може да даде своите конкретни предложения за по-ефективното изразходване на средствата в тази сфера, пише БТА.

Бащата е благодарил на премиера за срещата и е отбелязал, че след разговора с него е с по-голям оптимизъм.

Още по темата

По думите му проблемът на хората с увреждания е свързан не само с отпусканите средства, но и с рехабилитацията у нас.

"Не съм с нагласата, че вие сте човекът, който може да даде пари. Искаме тези рехабилитационни центрове да работят нормално", е допълнил синът Петър, като се е обърнал към министър-председателя.

Семейството е поискало още да се работи бързо по промените в законодателството, които засягат хората с увреждания.

"Зарадвах се, че премиерът реално се поинтересува за моите потребности и какво може да се промени, за да се чувствам добре не само аз, но и хората с увреждания. Проведохме нормален, човешки разговор", е отбелязал след срещата Петър Мавродиев.

По думите му има напредък и се вижда, че премиерът Борисов не неглижира проблема, а се интересува какво може да се направи за хората, които имат проблем, така че да се чувстват максимално добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар