Снимка: БТА

Общ преглед
"За вас море, за децата ни мор". "Ето ги нашите бали, а вие си почивате на остров Бали!!!". "Приятно ваканцуване". Тези надписи на надуваеми пояси и плажни топки посрещнаха днес депутатите, които заседаваха за последно преди дългата им почивка. Народните избраници всяка година са във ваканция през целия август, а майките на деца с увреждания решиха да им напомнят по този начин, че техните проблеми още не са решени.
Още по темата
Недоволните родители успяха да наредят част от поясите, топките и играчки за плаж пред служебния вход на парламента, но после кордон от полицаи ги обгради и не ги допускаше до влизащите народни представители.

"На депутатите пожелаваме приятно ваканцуване, а ние оставаме тук на палатков лагер с бали сено, защото нали ние винаги сме в нищото", обяви Вера Иванова, една от протестиращите майки.

Протестът от самото начало е под надслов "Системата ни убива", а от седмици пред парламента майките опънаха палатков лагер, за да напомнят на депутатите всеки ден, че децата с увреждания страдат без държавата да се грижи за тях. 

Исканията им все още не са разписани в законодателни промени, за каквито пое ангажимент социалния министър Бисер Петков.

Така че в понеделник в София ще дойдат родители на деца с увреждания от цялата страна и от парламента всички ще отидат на протест пред Министерския съвет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар