Архив: Булфото

И тази година полицаи от чужди държави патрулират по улиците на к.к. "Слънчев бряг".  Това лято в курорта освен полицаи от Румъния и България патрулират и техни колеги от Полша и Чехия. Командированите чужди служители на реда ще останат у нас до края на месец август.

Всяка сутрин чуждите полицаи участват в оперативка заедно с българските си колеги. Необходимостта от допълнителни екипи полицаи на север от Бургас станала ясна още през миналото лято. Затова първите командировани в к.к. "Слънчев бряг" вече са на пост.

"През миналата година имаше завишен брой на чешки туристи и казуси с техни проблеми, което наложи да поискаме помощ от тяхното министерство на вътрешните работи", заяви Живко Даскалов, началник на районното полицейско управление в Несебър.

"Опитваме се да помагаме, когато хората си губят документите или стават обект на кражби в автобус. Има случаи, които не могат да бъдат разрешени от българските колеги, заради това, че не знаят езика. Тогава работим и като преводачи", каза Дмитрий Белотскии, полицай от Чехия.

Част от командированите полицаи за пръв път са в България. Румънският екип е с опит у нас, а някои от тях дори говорят български. Освен по-лесно снемане на показания на пострадалите, работата на чуждестранните полицаи по Черноморието има и друг ефект.

"Когато видят представител на тяхната родна полиция, това им дава спокойствие и по-голямо доверие, както към нас, така и към тях. Така много бързо се решават казусите им", добави Живко Даскалов, началник на районното полицейско управление в Несебър, цитиран от Нова тв.

Към момента полицията в Несебър има нужда от подкрепление от свои колеги от Великобритания и Русия, тъй като това са двете държави, от които у нас има най-много туристи.
 

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 9 месеца

От три държави полиция пазели Слънчев бряг - е наистина много се демократизирахме вече - нашата полиция тогава " кво ща прай". По врмето на Живков как нашата милиция се спряваше и с кражбите и с всякакъв род престъпници, затворници и пр. и българите и чужденците бяхме спокойни.

17

Плаж

преди 9 месеца

На плажа в Маями няма едно ченге пък вдичко е под контрол. Интересно как става? Хаха
БГ блатото го пазят с чужди полицай хахахах това е вече новото дъно.

16

Анонимен

преди 9 месеца

Браво България става богата страна . Може да си наема хора от вън за всичко. Само напред . Тукашните мързеливи граждани не заслужават друго. Освен да св оплакват друго не виждам.