Кадър: Bulgaria ON AIR

Очаквано кабинетът "Борисов 3" оцеля след гласуването на внесения вот на доверие от БСП за провал на политиката му в сферата на сигурността.

Зад премиера и министрите му застанаха 131 депутати от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля". Единодушно от БСП и ДПС гласуваха против правителството.

Още по темата
Социологът Евелина Славкова коментира гласуването днес в Народното събрание и каза, че от този вот нито опозицията, нито управляващите са спечелили.

"Неглижиращо е вече отношението към вота на недоверие. Спретва се един дебат в рамките на час и половина. Това е неуважение към тежестта, която един вот на недоверие трябва да има", подчерта Славкова в студиото на "Денят ON AIR".

Социологът каза също, че резултатът от гласуването е бил ясен още преди това, но тя допълни също, че при толкова важна тема на вота, каквато е сигурността, не е имало никакво желание от страна на опозиция или управляващи да защитават аргументите си.

Политологът Страхил Делийски пък беше категоричен, че БСП са избрали грешна тема, по която да внесат вот на недоверие. Според него това, което ще остане от него, е поредна демонстрация за изключително незачитане на формалните демократични процедури.

"Аз ви предлагам да не се задълбочаваме в тези детайли в рамките на един ритуал, който беше очевидно досаден за всички. Трибуната беше използвана за политически декларации и за нищо друго", каза Страхил Делийски пред Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase