Снимка: visualhunt.com

"Това е една изключително тежка форма от страна на майката на нарушение на правата на децата ми". Това е позицията на бившия съпруг на Галя Дойчева - Владислав Живков, с чиято история ви запознахме преди няколко дни.

Още по темата

След щастлив семеен живот двамата взимат решение да се разделят по взаимно съгласие. Галя Дойчева вече е с друг човек до себе си, с когото имат сключен брак. Нейната позиция е, че през годините на съвместно съжителство с първия си съпруг и баща на децата е имало "брутално домашно насилие", оказвано от Владислав Живков спрямо съпругата му, както и децата им. По думите на Галя Дойчева, насилието не е спряло и след развода. Двамата започват да водят битка за попечителските права в съда, като по делото адвокат на Живков е неговата майка.

Галя твърди, че доказателства по делото от нейна страна биват прикривани, унижощавани или пренебрегвани, което я навежда на съмнения за манипулация и некомпетентност у институциите. Делото приключва в полза на бащата, с което майката не може да се примири, защото смята, че те там са в опасност.

"Човекът има определени патологии. Има протокол, в който е записано, че бащата е психопат, личност, настроен безпощадно към майката и за децата е изключително опасно да бъдат изведени от майката", твърди Галя Дойчева.

Първоначално е взето решение бащата да вижда децата само в защитена среда, защото има риск за тяхното здраве и психика.

В заключението на съда пък се посочва, че според психологическата експертиза на майката, тя била "отчуждаваща".

"Във всички останали решения пише, че имам максимален родителски капацитет", споделя още Галя.

Децата били пълни отличници, отглеждани в отлична среда. По думите на майката, бащата преди около две седмици се е заканил, че ще убие децата.

"На последните срещи с децата ги заплашва, че няма да доживеят до следващия си рожден ден", бе споделила Галя Дойчева в социалните мрежи, като допълва: "Това, което ми каза в очите: "Ще убия децата и ще се наслаждавам да те гледам как страдаш! После ще обвиня теб и ще те натикам в затвора".

Бащата на децата - Владислав Живков, споделя пред Нова тв, че от 11 дни е спечелено делото за родителските права в негова полза. Той твърди, че след това Галя предприема всякакви действия да го "очерни" и това, което казва са "лъжи и неверни твърдения".

"Ние с нея сме имали 11 години съвместен живот, 10 от които бяха много ОК, не сме имали никакви драми, никакви проблеми. Хиляди свидетели има на това нещо. Даже бяхме пример за един добър брак, един прекрасен брак. На 11-тата година тя се запозна с лицето Георги Дойчев, който по настоящем ѝ е съпруг. Разведохме се по взаимно съгласие, без никакви драми", разказва Владислав Живков.

"Разводът ми беше на 2 октомври 2012 г., а на следващия ден - 3 октомври, тя нанесе лицето Георги Дойчев да спи в стаята на децата, което беше един първи доста неприятен знак. След това започна да принуждава децата ми да му казват татко. Да го наричат него татко. На мен ми каза в прав текст: "Ти повече не си им баща, баща им е Георги, защото той ги гледа, той дава пари". Тя започна да го превъзнася", коментира още Владислав. И продължава: "Нещата започнаха да се развиват в една доста крива посока. Тя започна едно драстично отчуждаване на децата, което категорично е доказано по делата".

Той коментира, че те са започнали да настройват децата срещу него.
 
"Те са ми изпращали сина ми с чесън в джоба. Аз питам: "Какъв е този чесън, тате?". Той казва: "Ами, Георги ми го даде, да ме пази от злото и от тебе", коментира бащата.

По негови думи Галя Дойчева е спряла да дава да вижда децата от април 2014 г. А когато са се виждали, Галя е изпращала нейни роднини и никога не е присъствала на срещите.

Софийска районна прокуратура е повдигнала обвинение на Галя, което гласи: "От субективна страна, обвиняемата Галя Дойчева е действала виновно, с пряк умисъл по смисъла на чл. 11, ал. 2 от Наказателния кодекс, съзнавала е общественоопасния характер на деянието, предвиждала е неговите общественоопасни последици и пряко е искала настъпването им".

"Тук се случиха и други две интересни неща, които държа да ги спомена. През 2014 година, на рождения ден на сина ми, отидохме във входа на... те живееха в Банишора. Ние носихме подаръци и т.н. Понеже синът ми се разприказва с мен, започнахме да си говорим най-нормално... Георги Дойчев - лицето Георги Дойчев, в един момент реагира много остро и блъсна сина ми пред всички. Синът ми залитна, аз го хванах да не падне. Вследствие на което му е издадена заповед за незабавна защита. На бившата ми съпруга - Галя Дойчева, и на Георги Дойчев, където ги задължават да се въздържат от извършване на домашно насилие", разказва още Владислав Живков.

И продължава: "Поради един много драстичен повод, който сега няма да коментирам, ще го нарека - поради едни лоши действия им е издадена втора заповед за незабавна защита с дата 9 януари 2015 г., която ограничава Галя Дойчева, нейния съпруг - Георги Дойчев, баща ѝ и майка ѝ да се доближават до децата на 100 м. Първата заповед беше валидна 8 месеца".

"Тя казва: "Само заради отчуждаването. Отчуждаването е едно от най-тежките и драстични престъпления, които могат да бъдат извършени срещу едно дете. Ако си представите едно дете, то е половината майка си, другата половина - баща си. Всяка една дума, която кажете срещу единия родител - вие атакувате детето", коментира още бащата.

Той казва още, че те говорят срещу него и настройват по този начин децата.

"Те говорят против мен, доказано е с две съдебно-психологически експертизи. Още от 2013 година Галина Кубратова (клиничен психолог - б.р.) доказва, че синът ми е включен в акция за очерняне на бащата. Механизмът на Галя Дойчева е... Тя принуждава, буквално с принуда, децата ми да говорят някакви неща, пред някакви институции. Има го черно на бяло. Те го казват, защото са задължени, след това тя казва: "Ами, ето, те го казаха", казва още Владислав.

По негови думи, по делата категорично е доказано, че децата, в частност синът, "защото той е най-натоварен в този смисъл, е принуден да изпълнява всички тези неща, защото се страхува за сигурността си. Т.е., той е пречупен по някакъв начин".

"Вещото лице казва в прав текст: "Синът се чувства некомфортно при майка си и иска да напусне нейната среда. На подсъзнателно ниво. На съзнателно ниво той казва това, което е отработено. Но на подсъзнателно ниво той иска да се махне от майка си. Освен това, Галина Кубратова доказва още през 2013 г., че майката подменя спомените на децата", завършва своя разказ бащата Владислав Живков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase