Снимка: Facebook

Социалните мрежи "прегряха" от нов скандал. Този път на историческа тематика с автор рап певецът Мишо Шамара.

За секунди емигрантът в САЩ успя да обиди не само българския народ, но и важни исторически личности като хан Аспарух и хан Крум.

Рапърът разбуни духовете, анализирайки историята ни по абсурден начин. Според него действията на хан Аспарух са същите като тези на Османската империя, а хан Крум се държал комплексарски.

В края на видеото той се обръща към част от българското общество с обръщението: "Говеда".

Клипът му събра огромен брой негативни коментари.

Според журналистката Патриция Кирилова това е опит на известния още като Биг Ша - Шамара, да пробие отново в новинарската мрежа. И то успешен.

"Едва ли оттук нататък обаче някой ще харесва този човек и той ще има фенове", отсече тя в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ единственото хубаво в случая е, че се е отворила темата за историята.

"Мишо Шамара просто търси провокация. Затова и има толкова последователи в социалните мрежи", коментира водещият на "Операция История" по Bulgaria ON AIR Росен Петров.

Той допълни още, че в историята всеки има своята истина. Има обаче и факти. А хората, които по един или друг начин са станали известни, трябва да носят отговорност за възпитанието на нацията.

Коментари Напиши коментар

280

Българче

преди 2 години

Тоя бил много *** явно бая шамари е ял

279

горд българин

преди 2 години

Страшно е, когато си бил *** и необразован цял живот, не успееш да се реализираш и емигрираш да караш камиони и когато отидеш там и нямаш работа за пръв път прочетеш някоя книга или историческа статия. Естествено е, че тогава ще гледаш през своята необразована, комплексирана и родоотстъпническа призма. Всеки психолог ще му каже, че малката му душица се пръска от яд защо българите не го харесват и затова се опитва всячески да петни дори историята. Срам, но какво да очакваме от този ***..

278

DEM

преди 2 години

Биг Ша, купил на синът си Лил Ша котка, която кръстили Мър Ша. Може би поснавайки себе си.

Стой си в чужбина гнил човеко!