Общ преглед
Традиционно шествие по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май, премина в центъра на София. Начело бяха президентът Румен Радев и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.
Още по темата

Гвардейски представителен духов оркестър изпълни химна на българската просвета "Върви, народе възродени".

Под тържествените звуци на песента стотици граждани се отправиха от сградата на президентската администрация по булевард "Цар Освободител" към паметника на Светите братя Кирил и Методий пред Националната библиотека.

От сградата на БАН към шествието се присъединиха столичният кмет Йорданка Фандъкова и председателят на БАН академик Юлиан Ревалски, както и учени от академията. В празника участваха много деца, които носеха знамена, балони и цветя.

В шествието участваха представители на Българската православна църква, общественици и политици. По-рано днес в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" беше отслужен молебен за 24 май.

Празнични шествия имаше в цялата страна. Вижте как премина празникът в снимки!

Коментари Напиши коментар

19

80- ГОДИШНА

преди 3 години

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ХОРАТА НА Д.УХА - РАДВАМ СЕ , ЧЕ СЕ ЗАВРЪЩА , БЕШЕ ЗАБРАВЕН И ЗАБРАНЕН ОТ КЛИКАТА НА КОСТОВ " УЖ Е ПРАЗНИК , АЛА ПРАЗЕН , ВЯЛ Е /НЯМА РЕЧИ , НЯМА ЗНАМЕНА"/ Д ДАМЯНОВ /. БЛАГОДАРЯ НА ПРЕЗИДЕНТА , НЕ НА ПРЕМИЕРА , КОЙТО ВИНАГИ БЯГА ОТ ПРАЗНИКА - ТОВА Е ОБИДНО ЗА НАЦИЯТА

18

Анонимен

преди 3 години

До ПСИХО/ТРАНСДобиче, този празник се е отбелязвал още преди Освобождението!

17

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 16Ти първо научи правописа.А 15 /"Прав си той"/да си помисли какво щеше да се случи с тази идея на Византия, ако българският княз не бе поел известните на всички ни инициативи. Впрочем, може пък и да не са известни на всички. Някои не си правят труда да ходят на училище, други са ходили, но файда няма, което обаче не им пречи да дават мнения по сайтовете.